Nance Coolen hoopt op contractverlenging bij RTL 4

9 november 2015, door Otto de Vries

Nance Coolen hoopt dat RTL 4 haar contract in de zomer van 2016 weer verlengt. Dat vertelt de presentatrice in het weekblad Vrouw. Na een paar tv-loze jaren kreeg Coolen vorig jaar een voet tussen de deur bij RTL. “Qua werk is het wel een beetje duidelijk; ik zit nu bij RTL met een contract van twee jaar en hoop dat het volgend jaar wordt verlengd. En het ziet ernaar uit dat er een vervolg komt op Puur Geluk“, zegt het voormalig SBS-gezicht. “Bij RTL zit ik nu helemaal op m’n plek.

Werken voor RTL is uitdagender dan werken voor SBS, aldus Coolen. “Bij RTL wordt veel meer verwacht van presentatoren dan ik gewend was, hier ben je niet alleen het poppetje dat presenteert.

Ik ging er in van: ‘Geef me mijn tekst maar, dan doe ik het.’ Maar zij zeiden: ‘Zeg jíj maar wat je wilt in de studio.’ Ik had echt een stem. Leuk! Ook wel weer eng, want ik wilde niet overkomen als veeleisende diva.

Tot nu toe heeft Coolen voor RTL 4 de programma’s Familie Gezocht en Puur Geluk gemaakt. Ook zit ze sinds dit seizoen in het team van RTL Woonmagazine.

In december 2014 had ze nog zeer hoge verwachtingen: “RTL is voornemens grote dingen met me te gaan doen en daar hou ik ze aan.

Mediacourant: