Myrna Goossen wilde burnout voorkomen

28 januari 2013, door trendwerk

Het plotselinge besluit van Myrna Goossen om te stoppen met het tv-programma Studio MAX Live, had te maken met een naderende burn-out. Dat vertelt de presentatrice in Privé. Goossen kon niet meer. “In mijn uppie heb ik jarenlang elke werkdag Aperitivo gedaan en KoffieMAX. Dat was ook zo’n kluif. Ik leefde voor mijn werk. En sinds 3 september deed ik dan Studio Max Live. Afgelopen jaar bekroop mij steeds vaker het gevoel: nu even rust, nu even terugschakelen.

Hoewel ze nooit een grote ster is geworden, is Goossen al bijna dertig jaar op televisie. “Ik was omroepster bij de AVRO, assistente van Jos Brink in Wedden Dat? En presenteerde de meest uiteenlopende programma’s. Toen ik een tijdje geleden vijftig werd ben ik gaan denken.”

Genoeg is genoeg, dacht ze. “Ik kan wel tot mijn zestigste in de trein blijven zitten, om vervolgens uitgeput bij het eindstation uit te stappen, maar ik wil voorkomen dat het zo ver komt. Daarom ben ik nu al gestopt. Ik wil meer uit het leven halen dan ik er nu uithaal.”

Nu maakt ze radio voor MAX en is ze op tv opgevolgd door Cilly Dartell.Ik ben altijd al verliefd geweest op radio maken, het is zó’n bijzonder medium.