Musicalcarriere zit er niet in voor Irene Moors

21 maart 2011, door trendwerk

(Novum) – Irene Moors kan een musical- of zangcarrière op haar buik schrijven. De 43-jarige presentatrice vertelde vrijdag in Koffietijd dat ze audities heeft gedaan voor musicals, maar nooit gekozen werd. "Ik heb de poliepen op mijn stembanden gezongen."

Moors werd afgewezen omdat haar zangstem niet goed genoeg was. "Het enige wat nooit echt gelukt is, is zingen. Voor musicals moet je natuurlijk echt goed kunnen zingen." De presentatrice nam jaren geleden negen cd's op met de Smurfen, maar dat is volgens Moors niet te vergelijken. "Dat betrof de Smurfen en die zingen zelf heel slecht. Dus daar kon ik leuk naast en dan leek het heel goed."

De presentatrice wilde zo graag zingen, dat ze stemproblemen kreeg. "Ik heb de poliepen op mijn stembanden gezongen. Het ging helemaal mis. Op een gegeven moment was mijn stem echt weg." Toen kreeg Moors een wijze raad. "Ik kreeg het advies: dit moet je niet willen, het is prima zo. Dus daar ligt mijn grens helaas."

Die grens weerhoudt Moors er echter niet van af en toe nog een riedeltje te zingen. "Onder de douche is het nog steeds geweldig", grapt de presentatrice. "Maar het professionele werk moet ik vooral aan de professionals overlaten."