Mirella van Markus wil Sonja Barend achterna

6 oktober 2015, door Otto de Vries

Mirella van Markus zou graag een Sonja Barend-achtig programma maken. Dat vertelt de Hart van Nederland-ster in weekblad Privé. Van Markus mist een talkshow zoals Barend die maakte. “Weet je, er is geen presentatrice die nee zou zeggen op een Oprah – of Sonja Barend-achtig programma. Een gat dat er nog ligt in de televisiemarkt – en wat misschien ook voor SBS mooi zou kunnen zijn – is een programma waarin de gewone mensen uit de items van Hart van Nederland aanschuiven.”

Ze ziet het al helemaal voor zich. “Dan praat ik over huiselijk geweld, een ziekte, een onhandelbaar kind of taboes die nog doorbroken moeten worden, de dagelijkse problematiek, zo’n soort programma. Niet met BN’ers, want dat soort programma’s zijn er al genoeg.”

Toch voelt Van Markus zich ook bij Hart helemaal op haar plek. “Ja, in 2013 ben ik er als laatste bijgekomen en het voelde direct als een warm bad. Achter de schermen blijken het allemaal heel grappige types te zijn.

Er wordt heel erg veel gelachen. Voor de uitzending zijn er een soort cabaretachtige toestanden. Tot twee seconden voor de uitzending staan wij nog te grappen en te grollen, en dan is het in één keer concentreren en de knop om, bam, en gaan.”

Echt een heel leuk team. Het voelt altijd een beetje als grote zussen.

Mediacourant