Mick Harren maakt Koninginnedaglied

21 april 2011, door trendwerk

(Novum) – Mick Harren heeft een oranje hart. De volkszanger heeft een Koninginnedaglied opgenomen om de koningin op 30 april mee te eren. "Koninginnedag, Koninginnedag, een dag met een lach en de Nederlandse vlag", zingt Harren.

Het nummer moet niet alleen feestelijk zijn, maar ook nuttig. Harren heeft een ambitieus plan, want hij wil acht miljoen euro ophalen voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan. "Als de helft van Nederland nou even meewerkt, dan zitten we zo op die acht miljoen", zegt de 43-jarige zanger. "Zeg nou zelf, muziek is emotie, je hebt er het Koninginnedagnummer voor terug en zo steunen we meteen als Nederlanders de slachtoffers."

Het is niet de eerste keer dat Harren het koningshuis toezingt. De volkszanger trad negen jaar geleden op tijdens het huwelijksfeest van Willem-Alexander en Máxima. Harren kijkt ook uit naar het moment dat de kroonprins, die op dezelfde dag geboren is, de troon bestijgt. "Koning of koningin, het blijft altijd Koninginnedag, de dag dat Juliana het levenslicht zag."