Michel van Egmond gaat boek schrijven over DWDD

14 september 2016, door Otto de Vries

Michel van Egmond, de eindredacteur van Voetbal Inside die steenrijk werd met zijn boek over René van der Gijp, gaat een boek schrijven over De Wereld Draait Door. Dat kreeg hij dinsdagavond voor elkaar in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk. Van Egmond zat aan tafel om te praten over zijn tweede boek over Van der Gijp. “Hij zei net tegen me: ‘Een jaar hier mee lopen zou voor mij het ultieme zijn.’ Je moet het hem echt laten doen en waarom niet? Er zijn al zo weinig leuke boekjes“, zei Van der Gijp.

Van Nieuwkerk gaf aan verrast te zijn. “Meen je dat?“, vroeg hij. Van Egmond: “Ja, als we dat ter plekke kunnen afspreken, heel graag.” Van Nieuwkerk: “Wat zou je daar nou aan vinden?

Egmond deed erg zijn best. “Als je ‘ja’ zegt tegen mij en je me hier een beetje rond laat huppelen achter de schermen, dan lever ik over een jaar boek in. Als je het dan niet leest, zoals René ook niet doet, komt het allemaal voor elkaar.”

Van der Gijp: “Je hebt echt van niemand minder last dan van Michel.”

Van Nieuwkerk: “Mogen we er nog even over nadenken, Michel? Het boek over VI heette Topshow. Hoe gaat het boek heten over dit programma?

Van Egmond: “Ook daar kom je na een jaar opeens achter. Dan zeg je: ‘Geweldig, dat had ik niet verwacht.’ Zeg maar ‘ja’!”

Van der Gijp: “Matthijs, even één ding. Ik heb zo waanzinnig veel vertrouwen in hem. Alles wat hij schrijft is zo zuiver en zo goed gemeend ook, ondanks dat er af en toe een klein dingetje doorheen zit.”

Van Nieuwkerk: “De verleiding is groot om iets te zeggen nu. We hebben niets te verbergen. Absoluut niet. Maar het is nogal wat als je echt achter de schermen iemand toelaat.

Van Egmond: “Het is net de tandarts. Het is voorbij voor je er erg in hebt.”

Vervolgens besloot Van Nieuwkerk zijn vertrekkend hoofdredacteur Dieuwke Wynia om advies. “Dieuwke, wat denk je?

Ja, doen!“, riep ze.

Mocht Van Egmond gelijk starten, dan stapt hij in in een interessante periode. Van Nieuwkerk verliest per 1 oktober Wynia, die hij altijd met man en macht heeft geprobeerd in huis te houden.

Er gaat nu het gerucht dat DWDD bezig is aan zijn allerlaatste seizoen.

 

Bron: Mediacourant.