Merel Westrik is gek op Eva Jinek

13 augustus 2012, door trendwerk

Merel Westrik is gek op haar collega Eva Jinek, met wie ze samen de ochtendshow Vandaag de Dag maakt bij omroep WNL op Nederland 1. Dat vertelt de presentatrice aan VARAgids. Westrik is absoluut niet jaloers op Jinek, die over het algemeen meer aandacht krijgt en meer complimenten oogst. “Wat een tiep, toch? Ik ben gek op haar, we kunnen het samen heel goed vinden. Zij is echt heel grappig. Ze maakt de meest grove, verschrikkelijke grappen waar ik erg om moet lachen.

Op vrijdag doen de twee hun programma Vandaag de Dag in duopresentatie. “Nou, dat is niet altijd even goed gegaan qua slappe lach. Maar goed, ik hou daar eigenlijk wel van. Het was, al met al, ook een heel gezellig jaar. Volgens mij zit ik wel op de goede plek.”

Ze heeft het gevoel veel met Jinek te delen. “We deelden ook wel het een en ander. Ik kwam van het comfort bij AT5, zij uit die enorme nieuwsmachine van de NOS, waar alles tot in de puntjes is verzorgd. Toen we bij WNL kwamen, had iedereen van het seizoen ervoor zijn kladblokjes uit zijn handen laten vallen en zijn computer uitgezet en was vertrokken.

Wij kwamen erbij en Bert Huisjes moest alles eigenlijk vanuit het niets weer opbouwen. We keken om ons heen en er was niets: geen faciliteiten, geen redactiesysteem, geen beeldarchief, een geheel nieuwe redactie. Dus we keken elkaar wel aan met een blik van: waar zijn we aan begonnen?

Waar Jinek van WNL haar eigen talkshow kreeg op zondagochtend, is Westrik nu elke werkdag te zien met Half 8 Live op het tijdstip van De Wereld Draait Door. Ondanks het prominente tijdstip van Half 8 Live, is Eva Jinek op Zondag succesvoller.