MAX prikt nieuwe uitzenddatum voor Operatie Live

5 november 2015, door Otto de Vries

Omroep MAX heeft een nieuwe uitzenddag gevonden voor Operatie Live, het jaarlijkse tv-programma met Charles Groenhuijsen. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Eigenlijk zou Operatie Live, waarin dit jaar een borstkankeroperatie wordt uitgevoerd, volgende week dinsdag 10 november op tv komen, maar dat gaat door omstandigheden niet door. Samen met NPO 1 heeft MAX nu een nieuwe uitzenddag gevonden: woensdag 9 december om 21.25 uur.

Het uitstellen van de uitzending was volgens MAX onvermijdelijk. “Een ingewikkelde operatie is lastig te plannen en vraagt om optimale omstandigheden. Deze voorwaarden zijn onverhoopt niet aanwezig waardoor de uitzending niet kan doorgaan.

In Operatie Live wordt dit jaar een Mamma Intra Operatieve Radiotherapie (IORT) uitgevoerd: een nieuwe borstsparende operatietechniek voor vrouwen met borstkanker waarbij de tumor tijdens één operatie direct wordt verwijderd en bestraald.

Volgende week dinsdag wordt in plaats van Operatie Live het nieuwe EO-programma Kids Met Camera’s uitgezonden, dat eveneens het ziekenhuis als decor heeft. Eigenlijk zou dat programma één week later starten.

Mediacourant: