MAX geeft Dionne Stax nóg een primetime-show

3 maart 2017, door Otto de Vries

Omroep MAX geeft Dionne Stax nóg een primetime-show. Naast Van Onschatbare Waarde, dat gisteren met ruim 1 miljoen kijkers (17 procent) van start ging op NPO 1, presenteert ze op woensdag 5 april het eenmalige programma Eerste Hulp Bij Ongevallen bij dezelfde zender. Dat maakte de presentatrice donderdag bekend in Tijd voor MAX. Aan de hand van demonstraties, vragen en persoonlijke verhalen neemt MAX de kijker in 90 minuten mee in de wereld van EHBO.

MAX wil de kijker leren wat hij of zij moet doen bij een ongeval. “De meeste ongelukken gebeuren thuis. Weet u bijvoorbeeld wat u moet doen als uw man kokend water over zich heen krijgt, als uw buurvrouw bewusteloos raakt of als uw (klein)kind een wasmiddel heeft ingeslikt?

Volgens cijfers van het Rode Kruis raken per jaar zo’n 7,6 miljoen mensen gewond door een ongeval. “De eerste hulp die u verleent kan daadwerkelijk een mensenleven redden.”Tijdens de uitzending ziet de kijker onder andere wat te doen bij brand(wonden), wanneer en hoe er gereanimeerd moet worden, maar ook wat te doen bij een dierenbeet of een vergiftiging. “Drie experts geven in de uitzending tips en adviezen en diverse thema’s binnen de EHBO passeren de revue.”

Het programma is op woensdag 5 april om 21.20 uur te zien op NPO 1.

Naast deze klussen voor Omroep MAX blijft Stax gewoon Journaallezer bij de NOS. Ook een ander NOS-gezicht maakt amusement bij MAX: Herman van der Zandt presenteert tegenwoordig Met Het Mes Op Tafel.

Bron mediacourant.