Matthijs vindt zichzelf half miljoen waard

21 december 2012, door trendwerk

Matthijs van Nieuwkerk is als meest verdienende tv-ster van de Publieke Omroep zijn hoge salaris waard. Dat zegt hij vanavond in het programma 5 Jaar Later, weet Volkskrant.nl. Van Nieuwkerk verdient bijna 500.000 euro per jaar voor zijn werk bij de VARA. “Ik heb daar tot nu toe geen ongemakkelijk gevoel bij. Ik heb een dagelijks, succesvol programma. Als je het zo bekijkt, zou ik ook bij de best betaalde presentatoren moeten horen, dat zou ik wel denken ja“, zegt de talkshowhost.

De tv-ster vindt zichzelf geen geldwolf. Een lucratieve deal met RTL 4 liet hij immers schieten. “Als ik echt in geld geïnteresseerd was, had ik die stap moeten maken natuurlijk, want wat je daar kunt verdienen is een veelvoud van wat ik nu verdien. Albert Verlinde verdient daar, wat is het, acht ton? Daar ben ik niet voor gezwicht.”

Hij kiest voor De Wereld Draait Door. “Ik kan me geen leuker programma voorstellen. Het klopt nu allemaal als een bus en dat zie ik ergens anders nog niet zo snel gebeuren.

Pauw & Witteman opvolgen zou Van Nieuwkerk nu geen goed idee vinden. “Als de plek van Pauw & Witteman op de één of andere manier nú vrij zou komen, zou ik het zeker niet doen.

“En als je het roer dan gaat omgooien, en dat zou ik dan willen, dan is het nog maar de vraag of men daar zin in heeft. Dat moet je je dan gaan afvragen, en dat gá ik me dan ook afvragen.