Massa omarmt Arjen Lubach: opnieuw boven miljoen

6 februari 2017, door Otto de Vries

De Arjen Lubach-show Zondag Met Lubach is massaal ontdekt door tv-kijkend Nederland. Voor de tweede week op rij keken er zondag meer dan een miljoen mensen naar het programma op NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Twee weken geleden ging Zondag Met Lubach wereldwijd viral met een komisch filmpje over Donald Trump. Die enorme aandacht leverde hem in diezelfde week topcijfers op voor zijn NPO 3-show: voor het eerst overschreed hij de miljoengrens.

Waar Zondag Met Lubach tot dan toe nooit verder was gekomen dan 711.000 kijkers, keken er na de massale media-aandacht ineens 1,022 miljoen kijkers (14 procent). Gisteren waren dat er nóg meer, namelijk 1,139 miljoen (16 procent).

Deze topscores komen voor Lubach op een mooi moment. Voor het eerst is hij met zijn programma te zien in aanloop naar een verkiezingsstrijd. “In de aanloop naar verkiezingen, waar 70 procent van de kiezers nog niet weet wat te stemmen, kan een bij jongeren invloedrijk programma als Zondag met Lubach van doorslaggevend belang worden”, schreef NRC’s tv-recensent Hans Beerekamp vorige week al.