Mark van Eeuwen stopt met GTST

23 augustus 2012, door trendwerk

Mark van Eeuwen stopt met de rol van Jack van Houten in de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden op RTL 4. Dat vertelt de acteur donderdag in De Telegraaf. Volgende week zijn de laatste draaidagen van Van Eeuwen. “Ik kan het best nog een aantal jaren heel leuk hebben bij GTST. Maar ik wil mezelf graag verder ontwikkelen als acteur. Er zijn nog zo veel mooie verhalen te vertellen. Ik ben nu bezig met Strictly Come Dancing  maar verder heb ik nog geen idee.

Het kriebelde al langer bij Van Eeuwen. “Ik was al een beetje onrustig, en het vertrek vorig jaar van een aantal collega’s zette me dan ook aan het denken. Drie maanden geleden heb ik gezegd dat ik wilde stoppen. Ik heb veel vlieguren gemaakt bij GTST , en ook echt leren acteren. Maar het is tijd voor iets anders. Ik wil verder groeien door andere personages te spelen.”

De acteur is nu ook bezig met produceren. “Samen met Reinout Oerlemans, de TROS en Defensie ben ik in een vergevorderd stadium met het ontwikkelen van een spannende dramaserie. Diep gaat over de Nederlandse onderzeedienst. Binnenkort wordt duidelijk of de serie daadwerkelijk doorgaat, maar daarover maak ik me geen zorgen. Het is zo’n uniek project. En als het doorgaat, ga ik er zeker een rol in spelen.”

Ik mag er natuurlijk niks over zeggen, maar ik ben heel blij met de manier waarop ik uit de serie word geschreven. Ik ga Jack zeker missen, na zeven jaar ken ik hem goed.