Marijke Helwegen is doodsbang voor botox-naalden

27 maart 2012, door trendwerk

(Novum) – Marijke Helwegen vindt het geen pretje als ze haar gezicht met botox laat behandelen. "Ik vind het altijd een beetje spannend en griezelig", zegt Helwegen voor de camera van Novum Nieuws. "Ik ben bang voor naalden, ook als ik bloed moet prikken in het ziekenhuis zit ik op het puntje van mijn stoel."

Ondanks haar angst laat ze zich twee keer per jaar behandelen met botox en fillers, voor een jongere uitstraling. "Ik ga er altijd een beetje van trillen", geeft Helwegen toe. "Maar de arts gebruikt hele dunne naaldjes en weet precies hoe hij het moet doen."

De 63-jarige socialite wil ook niet dat er ooit nog in haar gezicht gesneden wordt. "Botox is veel minder ingrijpend. Dat snijden is heel iets anders, dan kun je complicaties als een bloeding krijgen."

Helwegen snapt niet dat sommigen niet willen toegeven dat ze botox of fillers gebruiken. "Waarom moet je jokken over iets wat je prettig vindt, wat je mooi staat? Je moet de waarheid vertellen. Veel bekende Nederlanders als Linda de Mol en Patty Brard praten er ook over."

Ze is er dan ook van overtuigd dat heel veel mensen stiekem de naald in hun gezicht laten zetten. "Ik denk dat tussen de 80 en 87 procent van bekende Nederlanders gebruikmaken van botox en injectables. Dat is heel veel ja."