Marco Borsato op zoek naar helden

7 april 2011, door trendwerk

(Novum) – Marco Borsato is begonnen aan een heuse speurtocht naar de helden van Nederland. Via een interactieve campagne op Hyves hoopt de zanger mensen met bijzondere verhalen te vinden die hij in het zonnetje kan zetten tijdens zijn 3Dimensies-concerten.

"Regelmatig krijg ik bijzondere verhalen te horen over vriendschap en liefde waarin mensen elkaar onvoorwaardelijk steunen. Iemand kan, door er op het juiste moment te zijn, een held in zo'n verhaal zijn", legt Borsato het initiatief uit. De 44-jarige zanger wil een aantal van deze helden maar al te graag muzikaal eren in het Arnhemse Gelredome. "Helden zijn er in alle gradaties. Ze zijn echter altijd inspirerend en waardevol."

De concertreeks die in 3D opgenomen wordt, gaat zaterdag 7 mei van start. Een held wordt die dag persoonlijk toegezongen door Borsato. Andere inspirerende mensen krijgen hun moment in de schijnwerpers op 10, 11 en 13 mei. Mensen die hun grootste voorbeeld opgeven via Hyves, maken kans op concertkaarten en een onbekende hoofdprijs.