Marco Borsato geniet van eerste Gelredome-show

9 mei 2011, door trendwerk

(Novum) – Marco Borsato heeft met volle teugen genoten van het eerste optreden dat hij zaterdag gaf in het Gelredome. De 44-jarige zanger staat met vier 3Dimensie-shows in Arnhem.

"Wat een weer-ga-loze avond was deze eerste 3Dimensie avond", twittert de zanger. "Ik heb genoten, genoten, genoten en ook het publiek was weergaloos!"

In een ongeveer twee uur durende show bracht Borsato een mix van oude en nieuwe nummers ten gehore, waaronder Dromen Zijn Bedrog. Hij zong daarnaast duetten met onder anderen Ben Saunders, Lange Frans en Krystl.

Voor de aankleding van het concert was gebruikgemaakt van ledtechniek, waardoor het leek alsof het plafond van het Gelredome golfde. Op schermen op het podium werden voortdurend filmpjes afgespeeld. Veel fans waren, als verwijzing naar Borsato's vorige concertreeks Wit Licht in 2008, in het wit uitgedost.

Borsato bedankte zijn fans na afloop. "Ik voelde me zo welkom, zo omarmd door jullie enthousiasme", schrijft hij op zijn website. "Het was fantastisch. Het was een avond om in te lijsten."

Marco trapte zaterdag af met de eerste concertreeks sinds het faillissement van The Entertainment Group in 2009. De andere optredens in het Gelredome vinden plaats op 10, 11 en 13 mei. Na de Nederlandse optredens geeft Borsato later in mei vijf concerten in het Antwerpse Sportpaleis.