Marco Borsato debuteert als tv-presentator

22 mei 2015, door Otto de Vries

Marco Borsato maakt in juni zijn debuut als tv-presentator. Hij gaat samen met Tooske Ragas de tv-avond Friends for War Child presenteren op NPO 1. Dat heeft de EO vandaag laten weten. Friends for War Child is een anderhalf uur durend live programma waarin War Child laat zien wat het is om als kind in oorlog op te groeien. “Speciaal voor deze uitzending zijn Marco en zijn dochter Jada, Tooske,Dotan en Nelleke van der Krogt op pad gegaan naar Libanon en Colombia.”

De items die zij daar hebben gemaakt worden in de show voorzien van livemuziek, gespeeld en gezongen door de gasten zelf. Zo zingen Marco en Jada het nummer ‘Samen voor altijd’ en zullen ook Marco en Tooske een duet doen. Ali B en Glen Faria verzorgen de livemuziek bij het item van Nelleke van der Krogt.

Tooske: “Ik vond het best ongemakkelijk om naar Colombia te gaan. Ik voelde de beklemming van dreiging en dat was dan maar voor een paar dagen. Onvoorstelbaar als je als kind dag in dag uit met die angst te maken hebt.”

War Child werkt momenteel in elf landen met oorlogskinderen. De kinderen krijgen een veilige plek waar ze hun ervaringen kunnen verwerken en weer leren om kind te zijn.

Friends for War Child is te zien op woensdagavond 10 juni om 21.25 uur bij de EO op NPO 1. De tv-avond wordt live uitgezonden vanuit het Agora Theater te Lelystad en wordt geproduceerd door I Care Producties.