Marc Klein Essink was tv-wereld zat

17 augustus 2012, door trendwerk

Marc Klein Essink (52) stopte zes jaar geleden met televisiemaken, omdat hij het goed zat was. Dat bekent de presentator donderdag in het AD. Essink wilde wat anders. “Ik had twintig jaar lang van alles gedaan op televisie. Shows, series. Ik had even geen zin meer in studio’s, lange dagen maken en verjaardagen van vrienden en kinderen missen. Noem het een midlife crisis, ik vond dat ik de ramen tegen elkaar open moest zetten en zat in de luxe positie dat te doen“, zo verklaart hij.

Bovendien wilde Essink iets van de wereld zien, en meer tijd besteden aan zijn gezinsleven. “Voordat ik stopte met tv was het regelmatig: sorry, ik ben er even niet. Geen tijd voor sociale bijeenkomsten. Nu kan ik me meer met mijn zoon en mijn dochter bemoeien.”

Nu keert hij terug op televisie en wel bij het vernieuwde SBS 6, waar hij De Lijf Show gaat doen. Hij ziet het niet als zijn grote tv-comeback. “Mijn instelling is veranderd. Ik hoef niet langer enorme eieren te leggen. Vroeger moest ik altijd winnen. Nu doe ik vooral dingen die ik leuk vind. Natuurlijk: het moet kwalitatief goed zijn. Maar die tomeloze ambitie is verdwenen.”

Om die reden maakt Essink zich ook geen zorgen om eventuele kritiek die veel programma’s op het kwakkelende SBS 6 krijgen. “Ik vind het juist leuk om te helpen met bouwen.”