Maik de Boer blij met succes in showbizz

29 oktober 2012, door trendwerk

Maik de Boer is er trots op dat hij nog steeds zijn hoofd boven water weet te houden in de showbizzwereld. Dat vertelt de stylist aan weekblad Privé. De Boer geniet van zijn succes. “Het is hard. Als mensen bij bosjes links en rechts om je heen wegvallen, leer je het wel waarderen, hoor. Dan zeg je tegen jezelf: Jeetje Maik, je bent zeer bevoorrecht, dat je dit vak mag doen, en dat je door Privé geïnterviewd wordt, en dat mensen een foto van je willen maken. Daar droomde ik vroeger van.

Het werken met sterren is volgens De Boer niet altijd makkelijk. “Het zijn allemaal creatievelingen, dus zij zitten vaak heel dicht bij hun gevoel. Dat zorgt er ook voor dat je verkeerde financiële afspraken maakt, omdat je de mensen zo aardig vindt .Voor mij was het in het begin ook moeilijk om nee te zeggen.”

Het lijntje tussen werk en privé is flinterdun, stelt De Boer. “Als mensen over je heen lopen moet je je grenzen aangeven. Dat wordt steeds makkelijker voor mij. Als mensen vroeger onaardig waren, deed ik moeite om toch aardig gevonden te worden. Nu denk ik: jij hebt een probleem, niet ik. Dan draai ik me om en loop ik gewoon weg.”

De Boer is zelf ook BN’er en dat merkt hij, bijvoorbeeld op Twitter. “Ja, in het begin dacht ik: waarom zijn mensen zo onaardig over mij? Maar mensen die dat zeggen, kennen mij niet. Dus daar trek ik me niks meer van aan.”