Luuk Ikink krijgt dagelijks programma op RTL 5

6 januari 2016, door Otto de Vries

Luuk Ikink, de sidekick van Humberto Tan in RTL Late Night, krijgt een dagelijks programma op RTL 5: Galileo, vanaf 7 maart elke werkdag te zien tussen 19.30 en 20.30 uur. Dat heeft de zender laten weten. In het populair wetenschappelijke programma gaat Ikink, met behulp van een aantal verslaggevers, op zoek naar antwoorden op prangende vragen. “Ik heb superveel zin in dit programma! Eindelijk antwoorden op alle krankzinnige vragen die ik al jaren heb“, aldus het televisietalent.

Manuel Venderbos, Shelly Sterk en Jorn Rohde zijn de nieuwsgierige verslaggevers die door het hele land trekken op zoek naar antwoorden op de soms ietwat dwaze vraagstukken.

De durfals zijn vaak zelf lijdend voorwerp in deze wetenschappelijke zoektocht en die is niet altijd geheel zonder risico. Zo ondervindt Manuel letterlijk aan den lijve hoe het voelt om zonder verdoving een operatie te ondergaan en laat Shelly haar eigen poep onderzoeken om te kijken of ze wel gezond is.

Galileo is al vijftien jaar een groot succes in Duitsland waar het van maandag tot en met zondag te zien is, aldus RTL 5. “Het programma is aan 22 landen verkocht, meestal in een eigen versie.”

Mediacourant: