Liesbeth List wil acteren op televisie

28 januari 2013, door trendwerk

Liesbeth List (71) wil een carrière als actrice. Ze zou graag een vaste rol krijgen in een televisieserie. Dat vertelt de zangeres aan weekblad Story. List is er klaar voor. “Ik wil gaan acteren. Een rol in een film of in een televisieserie zie ik helemaal zitten. In de jaren zestig en zeventig speelde ik in verscheidene films en series. Ik had zelfs een rol in een Duitse tv-serie. Na mijn eerste filmrol schreef een krant dat er een nieuwe ster geboren was. Jammer genoeg bleven de aanbiedingen uit.“ 

Waarom dat zo is, weet List niet. “Als ik vandaag de dag vertel dat ik veel geacteerd heb, kijken mensen me verbaasd aan. Ze zijn het vergeten! Misschien ben ik te veel zangeres. Als je zingt, kun je niet acteren. En als je acteert, kun je niet zingen. Tenminste, zo lijkt men te denken in Nederland. Onzin natuurlijk.

Ze heeft al een idee. “Ik zou zo graag met mijn dochter Elisah in een serie willen schitteren. Ze is weliswaar geen actrice, maar volgens mij een natuurtalent. Zou het niet bijzonder zijn als iemand een serie om ons tweetjes heen schreef?

Ik ben inderdaad zangeres. Maar met de juiste rol zou ik mijn publiek verbazen“, besluit ze.