Lieke wil acteren en portretten maken

18 juni 2013, door trendwerk

Lieke van Lexmond hoopt dat ze voor haar werkgever RTL 4 mag acteren én interviewen. Dat vertelt de presentatrice in TROS Kompas. Van Lexmond speelt mee in de nieuwe film Toscaanse Bruiloft en dat is haar goed bevallen. “Ik vind het leuk om weer te kunnen spelen, want ik heb het acteren best gemist. In mijn RTL-contract staat trouwens ook dat ik als actrice kan worden ingezet, dus als er een nieuwe Nederlandse dramaserie gemaakt wordt, kan ik daar een rol in krijgen“, zegt ze.

Maar ook op presentatiegebied heeft ze nog ambities. “In de toekomst zou ik portretten van bijzondere, inspirerende mensen willen maken. Dan wil ik heel onbevangen een gesprek in gaan en me laten verrassen door een persoonlijkheid, die na afloop denkt: ‘Wauw, in dit gesprek kon ik de mooiste versie van mezelf zijn’.”

Een mooi programma vindt ze Joris’ Showroom. “Ook kijk ik graag naar de TROS TV Show, Villa Felderhof en 24 Uur Met. Of ik zelf zou willen meedoen met 24 Uur Met? Ik weet niet of ik daar genoeg voor te melden heb, ha ha.”

Voor zo’n portretterend programma is het nu nog wat te vroeg, hoor. Dat komt wel als ik er klaar voor ben.”