Lieke van Lexmond ziet zichzelf niet als nieuwe Linda

8 maart 2012, door trendwerk

Lieke van Lexmond ziet zichzelf niet als de nieuwe Linda de Mol. Dat vertelt de presentatrice van de RTL 5-show The Ultimate Dance Battle in weekblad Story. Van Lexmond wil graag altijd haar eigen koers blijven varen. “Of een grootse show à la Linda de Mol op mijn verlanglijstje staat? Ik ben Lieke, en dat is al uniek genoeg. Met dat gegeven wil ik mijn carrière verder uitbouwen. Het zit niet in mijn aard om iemand anders te willen zijn. Ik bewandel mijn eigen pad“, vertelt de tv-persoonlijkheid.

De actrice vertrok uit kijkcijferhit Goede Tijden Slechte Tijden om zich volledig toe te leggen op haar presenteercarrière. “GTST gaf mij een bepaalde zekerheid. Maar de drang om te stoppen was toch sterk aanwezig. Gelukkig kreeg ik meteen een geweldig aanbod van RTL.”

Zo is ze de nieuwe presentatrice van Het Zesde Zintuig. “De paranormale wereld is helemaal nieuw voor mij. Maar als de paragnosten met feiten komen die alleen de nabestaanden kennen, sta ik echt met mijn oren te klapperen. Af en toe is het zo heftig dat ik het nog weken met me meedraag.

Daarnaast doet ze TV Makelaar, maar haar leukste tv-klus vindt ze The Ultimate Dance Battle. “Van zo’n programma gaat mijn hart sneller kloppen.