Lieke van Lexmond hoopt dat Charlie blijft leven

29 juni 2011, door trendwerk

(Novum) – Lieke van Lexmond wenst haar alter ego in Goede Tijden, Slechte Tijden het allerbeste. De actrice neemt eind dit jaar afscheid van de soap, maar hoopt dat haar personage Charlie Fischer in leven blijft. "Ik ben echt van Charlie gaan houden", vertelt Lieke aan Grazia.

Als het aan Lieke ligt, wordt Charlie ontvoerd of verdwijnt ze van de aardbodem. Voordeel van zo'n verhaal is dat Van Lexmond altijd nog terug kan keren naar GTST. "Het lijkt me geweldig om in de toekomst nog eens met de serie te mogen flirten", zegt Lieke over een comeback. "Nog even genieten van mijn roots."

Van Lexmond wil na haar vertrek uit de soap graag gaan reizen. "Het lijkt me geweldig om naar Argentinië, Ecuador en Peru te gaan om inspiratie op te doen. Ik weet hoe me dat prikkelt en mijn mind scherp houdt." Lieke heeft eind dit jaar haar laatste draaidag en zal tot begin volgend jaar te zien zijn in GTST.

De blondine vond het toch spannend om tegen haar werkgevers te zeggen dat ze opstapt. "De ochtend voordat ik de afspraak bij GTST had staan, was er ook even een moment van: is dit nou wel verstandig? Maar ik dacht meteen: Liek, laat je niet sturen door angst, maar luister naar je hart."

Waarom Van Lexmond juist nu uit de soap stapt, kan ze zelf ook maar moeilijk verklaren. "Het is toch een sprong in het diepe. Natuurlijk geef je een mooi contract op en moet je misschien een stapje terug doen, maar ik ga voor de lol, uitdaging en het avontuur."