Lieke van Lexmond gaat de diepte in

13 februari 2012, door trendwerk

Lieke van Lexmond slaat een nieuwe weg in. De kijker ziet haar donderdag voor het eerst als presentatrice van Het Zesde Zintuig, en tevens als opvolgster van Beau van Erven Dorens en Robert ten Brink. Het is een andere rol dan de kijker van Van Lexmond gewend is. “Dit programma heeft diepgang en er komen veel emoties aan te pas. Ik moet daar respectvol mee omgaan. Natuurlijk is die nieuwe rol een uitdaging voor me, en moet ik nog een beetje zoeken“, vertelt ze in Televizier.

Ze leeft erg mee met de kandidaten. “Ik voel veel empathie voor de mensen bij wie we zijn geweest. Ze waren allemaal stuk voor stuk heel lief. Mensen van wie je nooit verwacht dat ze bij zo’n vreselijke moordzaak betrokken zouden raken. Dan realiseer je je dat het jou ook zou kunnen gebeuren.”

De tv-personality dacht altijd dat haar collega’s Beau en Robert vals speelden. “Voor ik het zelf presenteerde, dacht ik dat de paragnosten misschien toch stiekem ingelicht werden over de zaak waaraan ze moeten werken. Maar ik heb nu zelf gezien dat ze niets weten en echt met een blinddoek op de plek aankomen.

Zelf zou ze ook een paragnost inhuren. “Als ik een nabestaande was, zou ik het doen. Maar er lopen wel heel veel kwakzalvers rond, dus je moet wel uitkijken.