Leonie Meijer wil rockchick zijn

13 oktober 2011, door trendwerk

(Novum) – In Leonie Meijer schuilt een rockchick. Dat vertelt de Voice of Holland-finaliste, die vrijdag haar debuutalbum Los uitbrengt, voor de camera van Novum Nieuws. "Er zit stiekem wel een rocker in me."

"Het was er vroeger ook wel, maar dat is nu nog niet helemaal naar buiten gekomen", zegt Meijer. De zangeres stond eind mei met De Toppers op het podium, op uitnodiging van haar The Voice of Holland-coach Jeroen van der Boom, en ging toen helemaal uit haar dak. "Het zijn twee dingen die ik in me heb", legt ze uit. "Bij De Toppers vond ik het geweldig om helemaal over de top te gaan. Maar ik sta net zo lief met een spijkerbroek en een t-shirt een gevoelig liedje te zingen."

De blondine heeft weinig vrije tijd met alle werkzaamheden rond haar plaat, maar presteert naar eigen zeggen het beste onder druk. "Op een of andere manier lukt het me dan beter om me te focussen. Dat is een beetje maf, maar als ik het wat minder druk heb, ben ik minder in mijn doen." Meijer is dan ook het liefst zo veel mogelijk in de weer. "Mij mag je gewoon lekker aan het werk zetten. Daar houd ik van."

Leonie Meijer belandde vorig jaar in de finale van The Voice of Holland, waar ze uiteindelijk als vierde eindigde. Na de talentenjacht sleepte ze een platencontract in de wacht en scoorde ze een hit met het nummer Los van de Grond, een samenwerking met haar coach Jeroen. Haar eerste single, Lost in Yesterday, werd een downloadhit.