Leonie Meijer gebruikt liefdesperikelen voor muziek

21 oktober 2011, door trendwerk

(Novum) – Dat Leonie Meijer niet altijd gelukkig is geweest in de liefde heeft volgens de zangeres een voordeel. "Mijn carrière gaat voorspoediger dan de liefde. Maar het een helpt het ander weer want dan kun je weer mooie liedjes maken", vertelt Meijer voor de camera van Novum Nieuws.

De zangeres, die vierde werd in het eerste seizoen van The Voice of Holland, heeft er geen problemen mee dat ze momenteel vrijgezel is. "Ik heb voor het eerst rust in de liefde en vind het niet erg dat het er niet is. En dat vond ik vroeger erger."

Meijer leert steeds beter met haar onzekerheid om te gaan. "Ik was zo onzeker als de pest was en dat ben ik af en toe nog steeds. Om me heen had ik het idee dat iedereen altijd vriendjes had en ik was met muziek bezig. En is dat de goede weg of niet? En nu weet ik wel dat dit de goede weg is."

De 26-jarige blondine heeft zich wel eens afgevraagd of zij het als bescheiden meisje in zich heeft om te slagen in de showbizzwereld. "Daar heb ik wel eens aan getwijfeld. Maar het gaat nu zo goed en als de hele zaal vol is, dan denk ik: zo wil ik het doen en niet anders. Zo zit ik gewoon in elkaar. Ik kan niet ineens een bitch zijn of heel hard. Dat zit er gewoon niet in."

Na haar deelname aan The Voice of Holland bracht Meijer singles uit als Lost in Yesterday en Los van de Grond, een samenwerking met haar coach Jeroen van der Boom. Haar debuutalbum Los ligt sinds vrijdag in de winkel.