Lenette van Dongen gedoodverfde winnaar Maestro

9 november 2012, door trendwerk

Lenette van Dongen is de gedoodverfde winnaar van Maestro, de nieuwe tv-show van de AVRO die donderdag begint. Dat zeggen haar collega’s in Avrobode. In Maestro proberen acht BN’ers in acht weken tijd een orkest perfect te dirigeren. Elke week wordt er een ster naar huis gestuurd. “Wie gaat winnen? Lenette. Die gaat op de bok staan en krijgt het hele orkest mee“, zegt Wolter Kroes. Medekandidaat Tanja Jess: “Wie het gaat worden? Ik denk Lenette; dat kan bijna niet anders.

Catherine Keyl deelt die verwachting. “Lenette doet het hartstikke goed. Die heeft het gewoon in zich. En het is moeilijk hoor. Je denkt: ach, een beetje met je armen zwaaien, maar het is echt veel lastiger dan je denkt.

Zelf denkt Van Dongen ook dat het wel goed gaat. “Het ging inderdaad wel lekker. Ik vind het in elk geval erg leuk om te doen. Als cabaretière ben ik gewend om voor grote groepen mensen te staan, dus zo’n orkest kan er ook nog wel bij.

Ik denk dat die ervaring mij wel een beetje helpt. Hoe ik mij heb voorbereid? Ik heb de dvd’s van de Deense en Engelse versie bekeken en naar muziek geluisterd.”

Maestro is om 20.30 uur te zien op Nederland 1.