Lauren Verster zoekt op televisie naar lesbische kant

13 mei 2015, door Otto de Vries

Lauren Verster komt met een nieuwe tv-reeks over de liefde. In Lauren! en de liefde gaat ze op onderzoek uit naar versies van de liefde die zij níet kent maar wel graag wil ontdekken. Dat meldt de AvroTros. Verster wil onder meer kijken of ze een lesbische kant heeft. “Kun je lesbisch worden, of zit dat in de genen? Lauren laat zich wetenschappelijk doorlichten. En op een van de grootste lesbische festivals van Europa test zij hoe het met haar gevóel zit, kan zij op een vrouw vallen?

Verster, die al jaren vaste verkering heeft met Jort Kelder, is gelukkig met haar relatie, maar ook nieuwsgierig naar wat ze niet heeft. “Door te kiezen voor die ene ware – en daar, als het even kan, samen oud mee te worden – gaan er allerlei andere mogelijke liefdesavonturen aan haar neus voorbij.”

Andere liefdesvormen die Verster onderzoekt zijn polygame relaties en korte ‘relaties’ die tot stand komen via Tindr-dates.

Lauren Verster: “Dit programma geeft mij de mogelijkheid om dingen te onderzoeken die iedereen zich wel afvraagt. Met een onbekende in een café, de taxichauffeur, of met je beste vrienden, we ráken maar niet uitgepraat over de liefde.”

Eigenlijk is dit programma mijn alibi om iedereen ongepaste vragen over de liefde te stellen. En de kijker weer mee te nemen in een avontuur.

De vijfdelige serie Lauren! en de liefde is van 6 tot en met 10 juli iedere avond om 21.15 uur te zien op NPO 3.

Bron: Mediacourant