Lauren Verster voor het eerst als echte presentatrice

12 november 2012, door trendwerk

Lauren Verster laat zich maandag in haar nieuwe programma Expeditie Poolcirkel van een heel andere kant zien. Dat vertelt de AVRO-presentatrice in dagblad Spits. Verster reisde voor de opnames met tien BN’ers naar het koude Lapland. “Dit was de eerste keer dat ik een échte presentatrice was. Dat vond ik spannend. Het voelde soms enorm officieel. Met een camera op zoek gaan naar verhalen vind ik geweldig, maar een avontuur als Expeditie Poolcirkel wil je echt niet missen.

Het was een nieuwe uitdaging voor Verster. “Het was voor mij heel spannend omdat ik een nieuwe kant van mezelf moest laten zien. Ik kreeg opeens een leidersrol toegeschoven. De deelnemers zijn tien mensen die in het dagelijks leven zelf hun dagschema bepalen. Die moesten zich nu opeens helemaal aan ónze planning overgeven.”

De presentatrice vertelde de bekende kandidaten, waaronder Dean Saunders en Amanda Krabbé, elke dag de expedities die ze gingen doen. “Dan kwam ik binnen en zag ik tien paar grote ogen naar me kijken. Ik was toch een beetje de brenger van slecht nieuws. Die rol was wel even wennen.