Late Shownieuws op weg naar het miljoen

31 mei 2013, door trendwerk

De late editie van Shownieuws ontpopt zich tot het lichtpuntje van het in moeilijkheden verkerende SBS 6. De showrubriek doet het steeds beter en zat gisterenavond laat zelfs op 890.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Shownieuws versloeg gisteren zelfs Knevel & Van den Brink. “Joehoeeeeee! Shownieuws Laat bijna 900.000 kijkers! Zo trots op ons Shownieuws team! Op naar het miljoen jongens! Yes we can! Gezellig hoor!“, twittert Patty Brard.

Op haar uitzendtijdstip was Shownieuws veruit het meest bekeken programma van de avond. Knevel & Van den Brink volgde met 799.000 kijkers en Eerste Hulp Bij Opvoeden op RTL 4 werd nummer drie met 477.000 kijkers.

De grote concurrent RTL Boulevard zat donderdag op 815.000 kijkers. Ook het marktaandeel van Shownieuws (22,8 procent) lag iets hoger dan dat van de concurrent (22,3 procent).

Het nieuwe Shownieuws-format is veel minder strak dan wat de kijker gewend was. Tegenwoordig is er meer ruimte voor de presentator en deskundigen aan de desk en wordt het volgens kijkers zelfs gezellig als Beau van Erven Dorens en Patty Brard achter de desk zitten.