KRO wil vervolg op Over de Streep

2 september 2011, door trendwerk

(Novum) – De KRO wil een tweede reeks van Over de Streep maken. Het vervolg op het programma, waarin leerlingen onder leiding van Arie Boomsma worden uitgedaagd elkaar echt te leren kennen, komt waarschijnlijk komend voorjaar op televisie.

Het vervolg komt er omdat de impact van het programma groot is, laat de omroep donderdag weten. Er zijn tienduizenden reacties op het programma binnengekomen. Uit onderzoek blijkt bovendien dat 88 procent van de kijkers vindt dat de serie een positieve bijdrage levert aan wederzijds begrip en respect onder jongeren. Meer dan de helft van de kijkers zegt zelf minder snel over anderen te oordelen.

Ook qua kijkcijfers scoorde Over de Streep goed, met gemiddeld meer dan 800 duizend kijkers per uitzending en bijna een miljoen voor de aflevering van 18 augustus. Met een gemiddelde waardering van 8,0 was het programma deze zomer een van de meest gewaardeerde series van de publieke omroep.

Boomsma bezoekt in Over de Streep middelbare scholen en daagt scholieren uit mee te doen aan een Challenge Day. Daardoor moeten de tieners elkaar goed leren kennen en moet wederzijds respect gestimuleerd worden.