Kraak & Smaak durfde niet aan Franklin te komen

29 juni 2011, door trendwerk

(Novum) – Kraak & Smaak vond het zo'n grote eer om Aretha Franklins soulklassieker Think onder handen te nemen dat het trio er zijn vingers bijna niet aan wilde branden. Toch hebben de drie het nummer uit 1968 in een nieuw jasje gestoken.

"Het was heel moeilijk om er iets van te maken. Het is toch een soort evergreen", zegt Wim Plug van het producerstrio tegen Novum Nieuws. De moderne versie wordt net als het origineel gebruikt bij een televisiecommercial van Chocomel. "Het was erg bijzonder dat wij gevraagd werden", aldus Plug.

De remix werd zo goed opgepikt, dat het nu op single wordt uitgebracht. De heren zijn nogal verbaasd over het succes. "Het was voor ons natuurlijk gewoon een 'centending'", zegt Mark Kneppers. "Maar toen we hem afgelopen weekeinde draaiden op Glastonbury, ging het publiek plat." Ook op internet waren de reacties op de single lovend.

De remix komt in eerste instantie alleen in Nederland uit. Het trio is nog in onderhandeling om de plaat ook in andere landen te lanceren.

Kraak & Smaak is in juli weer in Nederland te aanschouwen, op het Vrij Festival in het Olympisch Stadion. Het is de eerste keer sinds negen jaar dat er weer een concert in het Amsterdamse stadion plaatsvindt. In 2002 gaf André Hazes er een optreden.

Daarna gaan de heren verder Europa in, naar onder meer Bulgarije, Servië en Turkije. Ook duiken ze de studio in met onder meer de band Crystal Fighters.