Kinderen Andre Hazes zoeken opvolger vader

14 november 2012, door trendwerk

(Novum) – Dré en Roxeanne Hazes gaan in het nieuwe SBS-programma Bloed, Zweet en Tranen op zoek naar een nieuwe volkszanger of -zangeres. Dat heeft de zender bekendgemaakt. Het programma wordt vanaf het voorjaar uitgezonden.

De kinderen van André Hazes, die in 2004 overleed, gaan in een talentenshow met elkaar de strijd aan in de zoektocht naar de nieuwe zanger van het Nederlandse lied. Ze worden hierbij gesteund door Nederlandse artiesten.

SBS6 geeft aan het Nederlandse lied weer een groot podium te willen geven. "André Hazes is ongetwijfeld de meest ultieme volkszanger die ons land ooit heeft gekend", laat de zender weten. "Zijn kinderen, André jr. en Roxeanne, bij wie het nationale volkslied letterlijk in het bloed zit, zijn dan ook de ideale juryleden voor de keuze van dit nieuwe talent."

Het repertoire wordt volgens SBS breder dan alleen de klassiekers van André Hazes. Ook hits van onder anderen Frans Bauer, Jan Smit, Guus Meeuwis, Gerard Joling of Jeroen van der Boom worden ten gehore gebracht.