Kees Tol en Vivienne presenteren Tv-beelden 2017

28 maart 2017, door Otto de Vries

Kees Tol en Vivienne van den Assem zijn de presentatoren van de vijfde editie van de uitreiking van De tv-beelden, die vanavond plaatsvindt in de Passenger Terminal Amsterdam. Dat heeft de organisatie laten weten. De tv-vakprijs begon in 2013 als opvolger van de Beeld en Geluid Awards. In aanloop naar de uitreiking van dit jaar werden in twaalf categorieën de winnaars al eerder verrast met hun overwinning. Zo werd Eva Jinek door haar vakbroeders gekroond tot beste presentator.

Jinek kreeg die prijs na afloop van de opnames van de laatste uitzending van Pauw & Jinek: De Verkiezingen overhandigd door collega Jeroen Pauw. “De verrassing bleek wederzijds: Jeroen kreeg op zijn beurt van Eva een award voor zijn programma 5 Jaar Later in de categorie beste actuele programma.”

Bij de dramaproducties ging de prijs voor beste hoofdrol naar Susan Radder en Frank Lammers kreeg van vriend Viggo Waas de award voor beste bijrol.

Waldemar Torenstra reikte het tv-beeld in de categorie beste script voor een dramaserie uit aan Pieter Bart Korthuis voor ‘Vechtershart’. En daar hoeft de prijzenregen niet te stoppen: ‘Vechtershart’ is ook nog in de race voor de winst in de categorie beste dramaserie.

Datzelfde geldt voor ‘The Amsterdam Project’: Beau van Erven Dorens werd overvallen met de award in de categorie beste nieuwe format, maar ‘The Amsterdam Project’ is ook genomineerd in de categorie beste reality.

Vandaag worden de winnaars in nog zes categorieën bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de tv-beelden 2017 in de PTA én ontvangt Linda de Mol de Beeld en Geluid Oeuvre Award. De award show is vanaf 21.00 uur via een live stream te volgen op de Facebook-pagina van de tv-beelden.

 

Bron mediacourant.