Katja Schuurman voelde zich verzadigd bij Net5

13 februari 2012, door trendwerk

Katja Römer-Schuurman vindt het niet erg dat ze weg is bij Net5. Dat vertelt ze in Mikro Gids. Vorig jaar kwam na drie jaar een einde aan de samenwerking. “Ik voelde me een beetje verzadigd, na al die uiteenlopende programma’s van de afgelopen jaren. En ik miste mensen om me heen die me konden uitdagen en enthousiasmeren. Ik zou het wel weer leuk vinden om bij een vaste club te horen, zoals ooit bij BNN. Je kent elkaar, hebt aan één blik genoeg. Dat heeft veel toegevoegde waarde.

Als freelancer is ze nu te zien bij de TROS, waar ze de zaterdaghit Nick tegen Simon presenteert. “Als freelancer kan ik bij verschillende zenders aankloppen. Met één omroep ben ik in gesprek over een reportageprogramma, en met een andere omroep over weer een totaal ander concept.

Het is een luchtig programma. “Van nature ben ik een vrolijk, optimistisch iemand. Daar sluit dit programma bij aan. Maar er zijn inderdaad ook genoeg serieuze onderwerpen waarvoor ik me interesseer. Politiek, filosofie en natuurlijke ontwikkelingssamenwerking. Al die kanten van mij zijn even waar.

Ze wil niet alleen serieuze programma’s maken, zoals haar documentaireserie Return to Sender. “Ik heb er wel over nagedacht, hoor. Maar dit voelt goed. Een etiket is het laatste wat ik wil.

Op andere gebieden maakt ze wel keuzes. “Van zingen heb ik inmiddels afscheid genomen omdat het, tot mijn spijt, niet mijn grootste talent bleek. Maar ik wil graag meer filmrollen spelen en documentaires maken. En het toneel op.