Katja Schuurman voelde zich niet meer thuis bij Net5

7 november 2011, door trendwerk

Katja Römer-Schuurman ging in juni na drie jaar weg bij Net5, omdat ze zich niet meer thuis voelde bij de vrouwenzender. Dat vertelt de presentatrice in Televizier. Schuurman, die zaterdag haar debuut maakte in Wat Vindt Nederland op RTL 4, wilde andersoortige programma’s maken. “Ik was het niet eens met de ideeën van de nieuwe zendermanager (Alphons Martens, red.). Realityprogramma’s als Secret Story zijn niet de reden waarom ik ooit voor Net5 koos“, vertelt ze.
Nu zit ze bij RTL 4, maar niet met een vast contract. “Ik verbind me even niet meer aan één zender, maar gewoon aan programma’s die ik leuk vind. Zo werk ik met een collega aan een nieuw programma-idee, geïnspireerd door het boek ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’ van Bill Bryson. Hij onderzoekt daarin de wereld om zich heen.”

Schuurman heeft met plezier ‘ja’ gezegd tegen Wat Vindt Nederland, waar ze nu vaste teamcaptain is. “Ik vind het leuk met Peter Heerschop en Jack Spijkerman samen te werken. Verder is het een luchtig programma, dat serieuze onderwerpen niet schuwt.“