Katja Romer-Schuurman wordt gelukkig van rust

23 augustus 2011, door trendwerk

(Novum) – Ondanks haar drukke leven als moeder heeft Katja Römer-Schuurman eindelijk rust gevonden. "Als je me vraagt wanneer ik me het gelukkigst voel, dan is dat als ik rustig ben in mijn hoofd", vertelt de actrice in Flair Mama. "Wanneer ik doe wat ik belangrijk vind en als ik samen ben met mijn gezin, het liefst ergens in de natuur. Momenteel ben ik erg gelukkig."

De rust was in het leven van Römer-Schuurman wel eens ver te zoeken. "Ik liep in duizend sloten tegelijk, was tegelijk bezig met spelen, presenteren en reizen. Het was allemaal veel te veel en ik denderde maar door. Tot mijn lichaam echt stop zei." De presentatrice kon niet meer praten of eten. "Maar nu zal me dat niet meer gebeuren."

Samen met haar man Thijs Römer zorgt Katja voor hun eenjarige dochter Sammie. "Sinds kort hebben we ook een oppas die erg lief voor haar is. Ik probeer de drie r'en, rust, reinheid en regelmaat, in acht te nemen. Maar ben er niet heel rigide in."

Toch is de 36-jarige presentatrice nog steeds af en toe onrustig. "Ik was net in de keuken bezig met het uitkoken van Sammies spenen. Tussendoor ging ik even iets anders doen. Niet veel later kwam ik terug en stond de keuken blauw van de rook. De spenen waren drooggekookt en aan het smelten."