Katja en Thijs mogelijk in nieuwe RTL 4-serie

25 februari 2013, door trendwerk

et echtpaar Katja Römer-Schuurman en Thijs Römer gaat mogelijk samen spelen in een nieuwe serie op RTL 4. Dat vertelde de acteur zondag in Life 4 You. Römer, wiens film Guilty Movie zondag nog te zien was bij de zender, kon nog niet te veel verklappen over het project. “Er is nu sprake van een nieuwe, grote serie, ook voor RTL 4. Daar kan ik nog niet zo veel over zeggen. Maar als het doorgaat, gaan Katja en ik ook weer samen spelen. Daar verheug ik me heel erg op“, zei hij.

Guilty Movie is de eerste productie van Stichting Barnfilms, een besloten gemeenschap die zelf films maakt en financiert. “Op 22 december hadden we de feestelijke première voor de 300 aandeelhouders van Barn-films. Eén van de aandeelhouders is Erland Galjaard, de baas van RTL.”

Galjaard vond de film geweldig, stelt Römer, “en hij zei: ‘Ik vind het niet alleen een goede film, maar ook erg actueel.’ Hij zei: ‘Komt het op televisie?’ Ik zei: ‘We hebben hem gemaakt, hij ligt er, het liefst willen we dat zo veel mogelijk mensen het zien. Maar bij een publieke omroep kan ik niet aankloppen, want hij is al af.’ Toen zei hij: ‘Dan zend ik hem uit.‘”

Een andere band die Römer met RTL 4 heeft, is zijn rol in de serie Moordvrouw van Wendy van Dijk, de liefdespartner van Galjaard. Hij is nauwelijks te zien geweest in het tweede seizoen. “Ik was vijf afleveringen weg, omdat ik een afspraak had om toneel te gaan spelen. Ik moest repeteren en die voorstelling moest in première.”

Er komt nu een derde seizoen en daar ben ik erg blij mee. Ik vind het erg leuk om te doen en ik denk dat er nog rek in zit. Dan ben ik er de volle tien afleveringen bij.”