Kane trakeert publiek op grootste hits

26 april 2011, door trendwerk

(Novum) – Weinig bands kunnen een hele avond te vullen met alleen maar singles. Kane kan zich deze luxe wel permitteren. De Haagse rockband hield vrijdagavond in het Rotterdamse Ahoy met gemak tweeënhalf uur lang het publiek zoet met hun hits.

Naar aanleiding van een verzamelalbum van alle uitgebrachte Kane-singles vinden in Ahoy drie uitverkochte Singles Only-concerten plaats. De band trapte de show van vrijdag af met Where Do I Go Now, waarna de ene hit na de andere volgde: Rain Down On Me, Hold On to the World, So Glad You Made It, Damn Those Eyes en No Surrender. De band oogde energiek en had er duidelijk zin in. Er was een videowall over de gehele breedte van het podium opgezet en een scherm waarop foto's van de band door de jaren heen werden geprojecteerd.

De trouwe en fanatieke Kane-fans zongen, klapten en schreeuwden uitbundig mee met elke hit die voorbij kwam. Het was echter de ballad Dreamer die de grootste indruk maakte op het publiek. Bij het inzetten van het nummer, dat frontman Dinand Woesthoff schreef voor zijn overleden vrouw Guusje Nederhorst, werden de lichten gedimd. Wat volgde was een intieme opvoering van het beladen lied. Alleen de zanger en zijn gitaar.

Voor aanvang van het concert presenteerde Kane het boek Singles Only, waarin Woesthoff en medeoprichter Dennis van Leeuwen verhalen vertellen achter de hits op het gelijknamige verzamelalbum. De Singles Only-concertreeks wordt zaterdagavond afgesloten.