Juryleden krijgen vrije hand in tweede fase X Factor

13 mei 2013, door trendwerk

Nu de audities voorbij zijn, krijgt de kijker vrijdag te zien hoe de tweede fase van X Factor is veranderd. Het komt erop neer dat elk jurylid terug moet van tien naar twee acts, maar dat zij zelf mogen bepalen hóe zij dat doen. Dat heeft RTL maandag laten weten. De enige regel waar Ali BAngela GroothuizenCandy Dulfer en Gordon zich aan moeten houden, is dat er twee dagen voor de tweede fase ingepland staan, waarbij na één dag de helft van de kandidaten al naar huis moet.

De tweede fase bestaat uit twee afleveringen. Op vrijdag is te zien hoe Ali B de categorie meisjes terugbrengt naar drie kandidaten, terwijl Groothuizen grote schoonmaak bij de categorie jongens houdt. De week erop volgen de overige twee coaches.

Ali B zal zich op de eerste dag in de Wisseloord Studio’s laten bijstaan door Charly Luske en Brownie Dutch, om op dag twee Laura Janssen te introduceren als zijn sidekick.

Groothuizen heeft als locatie The Harbour Club in Amsterdam gekozen, waar ze samen met haar muzikale partner Sven Figee de scepter zwaait. Voor de tweede dag heeft ze de Amerikaanse singer-songwriter Matt Simons uitgenodigd.