Jojanneke: PowNews ging te vaak voor de lach

13 augustus 2012, door trendwerk

Jojanneke van den Berge is gestopt bij PowNews, omdat ze het programma niet altijd even inhoudelijk vindt. Dat bekent de presentatrice in Viva. Van den Berge vindt dat de rubriek uit balans is. “Soms schoot de balans van inhoud en lach meer naar de lach en dat vond ik dan jammer. Inmiddels ben ik veranderd als persoon, mijn interesse is verschoven. Steeds vaker wilde ik me bezighouden met onderwerpen die zich niet lenen voor het programma. Toen paste de toon niet meer bij me.

Blijven was geen optie voor de journaliste, die vorige maand een week lang RTL Boulevard presenteerde. “Als ik was gebleven, moest ik mezelf – wie ík ben – geweld aan doen. En dat is de échte reden waarom ik ben opgestapt.

Haar vertrek was groot nieuws. “Blijkbaar is het mega spannend dat ik stop met mijn baan. Echt, ik weet niet waarom. Ik dacht alleen maar: wat ís dit? Waarom is dit nieuws?. Maar goed, het is ook leuk om te merken dat ik niet zomaar weg kan gaan. Dat ik dus iets heb neergezet wat mensen is bijgebleven.

Ze heeft een waslijst aan plannen. “Een roman, een documentaire, ik ben in gesprek met verschillende partijen in tv-land en ga door met mijn column in HP/De Tijd. ‘Is dat niet te veel?’ vragen mensen vervolgens. Ja, misschien wel. Maar ik denk dan: je leeft nú, je moet het nú doen.