Jojanneke leert van Jeroen Pauw en Jort Kelder

5 maart 2012, door trendwerk

Jojanneke van den Berge ziet Jeroen Pauw en Jort Kelder als haar leermees- ters. Dat vertelt de verslaggeefster van PowNews in VARAgids. Van den Berge vindt het fijn om door hen geadviseerd te worden. “Ik ken Jort van dagblad De Pers. Daar was hij in het begin bij betrokken, en toen zijn we bevriend geraakt. Hij leert mij vooral mezelf te blijven, mijn eigen koers te varen. En hij zei: ‘Hou het chic.’ Dat advies dat ik het chic moet houden, hou ik heel goed in mijn achterhoofd.”

De journaliste had soms het idee dat ze altijd maar brutaal moest zijn bij PowNews. “We dachten dat het van ons werd verwacht. Dat gold voor de meeste verslaggevers bij ons en daar hebben we intern ook wel gesprekken over gehad. Onze baas zei dat we niet allemaal Rutger Castricum hoeven te zijn, dat we vanuit onze eigen eigenheid items moesten maken. Dat was verhelderend.”

Dat is ook wat Pauw haar adviseert. Hij noemde haar of Eva Jinek als zijn vrouwelijke opvolger. “Een gigantisch compliment, natuurlijk. Jeroen is inmiddels mijn mentor. Hij heeft afgelopen zomer Talent Kitchen opgericht, een groepje jonge tv-makers, onder wie Eva Jinek en Merel Westrik, omdat hij vindt dat er weinig aanwas is onder tv-journalisten. Daar heeft hij mij ook voor benaderd.”

Pauw is niet bij PowNews betrokken. “Hij denkt wel mee over andere programma’s voor mij. Hij is ook producent, dus het kan best zijn dat ik voor PowNed met Jeroen een programma ga maken. En dat is zo fijn aan Jeroen: hij zal nooit met een programma komen waarvan ik denk: jezus, wat is dit? Zo van: je begint bovenaan een trap met veren en glitters.

Het is een fijn idee dat er iemand als Jeroen Pauw of Jort Kelder, een wat ouder iemand die door de wol geverfd is en verstand heeft van zaken, over mijn schouder meekijkt“, besluit ze.