John ziet Ontvoerd als hoogtepunt van carrière

28 januari 2013, door trendwerk

John van den Heuvel ziet Ontvoerd als het hoogtepunt van zijn carrière tot nu toe. Dat vertelt de presentator, die vanavond het eerste seizoen afsluit, aan weekblad Story. Van den Heuvel is trots op de programmaserie. “Dit programma beschouw ik als een hoogtepunt in mijn carrière. Ik ben dus ook blij met de toezegging van een tweede seizoen. We kunnen zoveel kinderen helpen. Ik ken het leed van een scheiding. Ik was vijftien toen mijn ouders uit elkaar gingen. Dat was al erg.

Maar het kon nog erger, weet hij. “Ze vroegen aan mijn broertje en mij, bij wie wilden wonen. Dat mag je dus nóóit aan een kind vragen. Het was een vechtscheiding en middenin het strijdgevoel kreeg ik te horen dat mijn vader mijn vader niet was.”

Van den Heuvel kreeg een boodschap die zijn leven veranderde. “Mijn moeder was destijds verliefd geworden op een Marokkaanse man. Toen ze zwanger van hem was, is hij vertrokken.”

Nu helpt hij andere kinderen die slachtoffer zijn van scheidingsleed. “Mijn ervaring als misdaadverslaggever helpt natuurlijk en ik heb een ontzettend goed team, maar de macht van de camera is nog belangrijker. Je zet autoriteiten daarmee toch op scherp“, zegt hij in Mikro Gids.

Normaal hou ik me bezig met zware criminaliteit. Dit ligt veel dichter bij mezelf. Het is heerlijk om mijn kennis en ervaring eens te kunnen gebruiken om mensen te helpen.