John zegt ‘sorry’ voor niet-handsfree bellen op RTL 4

15 juni 2015, door Otto de Vries

John van den Heuvel begrijpt de kritiek van kijkers op het niet-handsfree bellen in zijn RTL 4-programma Op De Vlucht. Dat gaf hij vrijdagavond aan in RTL Boulevard. Van den Heuvel vindt zijn gevaarlijke weggedrag zelf eigenlijk ook niet kunnen. “Dat is heel vervelend en het is terecht dat mensen daar op reageren. Als je achter het stuur zit, moet je handsfree bellen. In dit geval hadden we een auto die niet aansloot op de bluetooth van de telefoon. Dat ging er mis“, zo laat hij weten.

De presentator probeert het goed te maken. “We hebben ons boetekleed aangetrokken. Ik heb contact gehad met de politie om in ieder geval aan te geven dat we bereid zijn om de boetes die daarvoor staan te betalen.”

Dat was volgens de politie niet nodig. “Als we een bepaald bedrag zouden doneren aan een goed doel. In dit geval een goed doel voor verkeersslachtoffers.”

Ik baalde er zelf ook van. Het was een spannende achtervolging, maar het hoort gewoon niet. Het is terecht dat mensen zeggen: ‘Je vangt boeven, maar je moet je zelf ook aan de wet houden.’”