John Williams zenuwachtig voor Caroline Tensen

28 oktober 2011, door trendwerk

John Williams was behoorlijk zenuwachtig toen hij Caroline Tensen ging bellen om te vertellen dat hij haar programma Het Spijt Me overneemt. Dat vertelt de presentator donderdag in Spits. Het Spijt Me, de kijkcijferhit uit de jaren negentig, keert donderdag weer terug op de buis. “Respect is voor mij heel belangrijk. Zij was het gezicht van dit programma. Al maak ik nu honderd afleveringen, het is en blijft Carolines programma en zo moet je daar ook mee omgaan“, vertelt hij.

Daarom besloot hij de telefoon ter hand te nemen. “Ik was wel zenuwachtig om haar te bellen. Ik ken haar wel van ‘hallo’ in de gang, maar het voelde nu alsof ik om de hand van haar dochter ging vragen. Maar ze reageerde gelukkig heel leuk.

Wel vond Tensen het jammer dat er geen draaideur meer van de partij is. De nieuwe serie speelt zich voornamelijk af op locatie. “De deur zit er wel in, maar is nu eerder figuurlijk. In een van de afleveringen zit bijvoorbeeld een vrouw die twintig jaar geleden haar kind in Duitsland op de trein naar Nederland heeft gezet. Daar heeft ze nu verschrikkelijk spijt van.

Wij gaan met haar terug naar die plek en daar wachten we dan of die dochter de excuses heeft geaccepteerd en dus uit die trein stapt. Prachtig, vind ik.

Het Spijt Me is om 20.30 uur te zien op RTL 4. De concurrentie is mild met Overspel op Nederland 1, Exepeditie Robinson op RTL 5 en The Mentalist op SBS 6.