John de Mol bewondert programma Johnny de Mol

13 oktober 2011, door trendwerk

Daphne Bunskoek heeft zich op televisie ontpopt tot een zeer goed interviewer. Die mening is Willem Pekelder, tv-recensent voor Trouw, toegedaan. De presentatrice van omroep NTR is momenteel te zien in de historische serie De Slavernij en in het interviewprogramma Gesprek op 2. “Er gloort een nieuwe interview-ster aan het Hilversumse firmament. Na het floppen van De tafel van 5 op Net5 verkeerde ze twee jaar in de luwte, maar nu is ze terug. En hoe!“, schrijft de journalist in het dagblad.
Pekelder heeft afgelopen week met bewondering naar Gesprek op 2 gekeken. “Ze doorstond met glans een moeilijk onderhoud met neurobiologe Lone Frank. Moeilijk in dubbele zin. Het onderwerp: genetica, de taal: Engels.”

Hij vindt het geen misstap dat Bunskoek zich na het luchtige RTL Boulevard nu op zwaardere programma’s richt. “Dat verraadt een grote ambitie. Maar ze doet het ontspannen, intelligent en zonder scoringsdrift. En, ze is erkend door Sonja Barend. Zaterdag mocht ze met andere neusjes van de zalm op audiëntie bij de talkshowqueen.”

Johnny de Mol zet met zijn SBS 6-show Waar is De Mol een goed product neer. Hij geeft hiermee een heel nieuwe draai aan het genre talkshows. Dat zegt vader John de Mol, de nieuwe eigenaar van SBS, in De Telegraaf. De Mol bewondert zijn zoon. “Ik krijg vaak complimenten dat ik binnen de categorie talentenjachten weer wat nieuws heb kunnen bedenken, maar in feite heeft hij dat ook gedaan in de categorie talkshow. Hij heeft een soort van nieuwe talkshow gecreëerd en ontwikkeld.“
De mediatycoon vindt het ‘buitengewoon knap’ van zijn zoon. “Je ziet de kijkcijfers nu ook heel gestaag omhoog gaan. Ik vind dat hij zijn gast in een uur tijd goed ontleed en zijn gasten goed naar voren laat komen. Dat doet hij heel goed.”

Het gerucht ging dat Johnny de Mol zijn promotie van Veronica naar SBS 6 aan zijn vader te danken heeft, maar dat wordt ontkend. “Ik ben ongelooflijk trots op hem, omdat hij zonder mijn hulp in ons vak een eigen weg heeft gevonden. Hij trekt zich helemaal niets aan van wat ik doe. Hij doet zijn eigen ding en ik ben heel trots op hem.”

Volgens John is zijn zoon een sterke tv-persoonlijkheid. “Hij blijft zichzelf in alle omstandigheden, waar hij ook is. Het interesseert hem niets hoe hij eruit ziet, ook al loopt hij naast de mooiste vrouw. Hij is altijd zichzelf en dat bewonder ik zeer in hem.”

Waar is De Mol is elke maandag te zien op SBS 6.