John blij met 1 miljoen kijkers voor Ontvoerd

15 september 2015, door Otto de Vries

John van den Heuvel is blij dat er zondagavond toch nog 1 miljoen mensen naar zijn RTL 4-programma Ontvoerd keken, ondanks de forse concurrentie van Heel Holland Bakt op NPO 1 en Penoza op NPO 3. Dat heeft hij laten weten op 100% NL. Van den Heuvel, die met een marktaandeel van 14 procent onder het RTL 4-gemiddelde scoorde, was de nummer drie in zijn tijdslot. “Het is lekker dat je ondanks de zware concurrentie van Heel Holland Bakt en Penoza toch nog op dit aantal uitkomt.

Dat Ontvoerd wordt ingemaakt door Heel Holland Bakt, snapt hij wel. “Het is een heel gezellig programma en soms hebben mensen op zondagavond ook helemaal geen zin in een zwaar programma. Ik maak natuurlijk best een heftig programma. Daar moet je maar zin in hebben.”

Kijkcijfers zijn belangrijk voor Van den Heuvel. “Als je een programma maakt waar je achter staat, dan wil je dat er zo veel mogelijk mensen kijken. Bovendien is het een duur programma, dus ik snap ook wel dat de zender heel goed kijkt naar wat de kijkcijfers zijn.”

Er moet immers goed bekeken reclamezendtijd worden verkocht, legt hij uit. “Ik houd me er wel mee bezig. Ik kijk ’s ochtends ook zeker wat de cijfers zijn als mijn programma is uitgezonden.”

Mocht RTL 4 de stekker uit Ontvoerd trekken, dan sluit Van den Heuvel een verhuizing van het programma naar de NPO niet uit. “Het is wel een programma dat ook een beeld geeft van een bepaald probleem, kindontvoeringen, en dat zou volgens mij ook prima bij de Publieke Omroep passen.”

Mediacourant: