Johan Derksen verruilt Radio 538 voor Radio Veronica

3 februari 2012, door trendwerk

Johan Derksen, de baas van van Voetbal International, heeft zijn samenwerking met Radio 538 beëindigd. Hij verruilt het radiostation van John de Mol voor Radio Veronica. Dat heeft VI aangekondigd. Derksen begon samen met Radio 538 aan VI Radio. “Die samenwerking verliep niet naar wens. Daar hebben ze andere prioriteiten. We werden op één hoop gegooid met Wehkamp Radio en het station van De Efteling. En de discjockeys van Radio 538 hebben niets met voetbal.

VI Radio mocht ook geen sportbulletins maken op Radio 538 en gaat dat nu wel doen voor Radio Veronica, om 9.00 uur, 13.00 uur en 17.00 uur. “En zodra er spectaculair nieuws is of er gebeurt iets, kunnen de VI-redacteuren meteen live bij Veronica hun informatie kwijt. Wij zien dit als een stap in de juiste richting.

Derksen haalt opgelucht adem. “We kunnen nu helemaal live werken en dat is noodzakelijk met een snel medium als internet in je nek. De VI-redacteuren zitten dagelijks bij de clubs. Zodra er iets gebeurt kan er meteen ingebroken worden tijdens een uitzending.

Uunco Cerfontaine, de programmabaas van Radio Veronica, noemt het een ‘gedroomde samenwerking’. “VI is een A-merk, net als Veronica; dat past goed samen Wij zijn zeer enthousiast. De doelgroep van VI overlapt met onze doelgroep. Wij hechten veel belang aan voetbal, dat geldt ook voor onze deejays.”