Jochem van Gelder sluit terugkeer Praatjesmakers niet uit

22 mei 2012, door trendwerk

Jochem van Gelder sluit niet uit dat Praatjesmakers terugkeert op televisie met hem als presentator. Dat vertelt de presentator in Privé. Van Gelder vertrok in 2010 bij de NCRV, omdat hij niets náást Praatjesmakers kon doen. Nu zit hij bij SBS 6. “We zijn in gesprek over allerlei programma’s en als het zo ver is en het staat in het programmaschema, ga ik erover vertellen. En of Praatjesmakers ooit nog terugkomt? Er is nog geen zender die het heeft opgepikt, dus wie weet.

Welke programma’s er ook komen gaan, Van Gelder is blij dat hij weer een inkomen heeft. “Dure vakanties zaten er even niet in. Als het nog jaren had geduurd dat ik zo weinig inkomsten had, had ik ons huis misschien wel moeten verkopen. Dat had ik naar gevonden, want ik ben er erg aan gehecht; het is mijn ouderlijk huis.

Het nieuws dat hij voor SBS 6 aan de slag kon, kreeg hij twee dagen voor hij de marathon van New York liep. “Nou, dan loop je zo’n marathon wel een stuk lichter. Toch was ik voorzichtig, er waren mij al eerder beloften gedaan waar men zich niet aan hield. Daarom maakte ik het pas bekend toen de handtekeningen waren gezet.

Van Gelder heeft elke week een rubriek in de zaterdagshow Wat Schat Je?.