Joan Franka met indianentooi in Azerbeidzjan

14 mei 2012, door trendwerk

(Novum) – De discussie over Joan Frankas indianentooi duurt voort. TROS-directeur Peter Kuipers schat in dat de 22-jarige zangeres eigenwijs genoeg is om dit weekeinde met het opvallende hoofddeksel naar Azerbeidzjan af te reizen. "Joan inmiddels kennende, weet ze precies wat ze wil en dat betekent: met hoofdtooi", voorspelt Kuipers aan Novum Nieuws.

Toch is niet iedereen voorstander van het gevederde hoofdversiersel. "De hoofdtooi vond ik wel heel erg extreem", zegt Carlo Boszhardt, die dit jaar in de jury van het Nationaal Songfestival zat.

"Je moet denk ik nooit hetzelfde doen op het Nationale en Eurovisie Songfestival. Die jurk van Linda Wagemakers maakte ook niet zo veel indruk een tweede keer", stelt Boszhardt over het veelbesproken zwart-witte podiumvullende gewaad.

Joan wil zeker niet met dezelfde act op het podium in Bakoe staan. "Het is wel leuk om de act te veranderen", blijft de zangeres geheimzinnig over haar bijzondere hoofddeksel. "Ik heb nu twee, drie keer dezelfde show gegeven. We zullen zien wat het wordt volgende week."

Voor John de Mol, die het Nationaal Songfestival produceerde, kan het niet gek genoeg. "Misschien moet ze haar act niet downgraden, maar upgraden", oppert de mediamagnaat. "Voor mij is maar een ding belangrijk: Joan moet zich comfortabel voelen. Sterker nog, zij moet zich gelukkig voelen in de hele aankleding van haar liedje. Dan straalt ze en dat is wat je wilt zien."